fbpx

Despre

Bun găsit,

Mă numesc Ion Pascaru, am 47 de ani și sunt din comuna Blăgești, județul Bacău. Locuiesc în municipiul Bacău de peste 20 de ani, dar am crescut la țară, într-o familie de oameni cu mult bun-simț, care mi-au oferit o educație aleasă, bazată pe respect și corectitudine, atât față de oameni, cât și față de mediul înconjurător. Probabil dragostea pentru natură m-a determinat să studiez unul dintre cele mai frumoase domenii: horticultura (sunt absolvent al Universității de Medicină Veterinară și Științe Agricole din Iași, specializarea Horticultură).

De 20 de ani, sunt căsătorit cu Liliana, alături de care am doi copii minunați, Alexandru (19 ani) și Cosmin (17 ani), cu care împărtășesc pasiunea pentru muzică, unul dintre hobby-urile noastre de suflet.

Din punct de vedere profesional, am activat ca militar, dar am deținut și funcții de top management în companii naționale și multinaționale. În 2006, alături de soția mea, am decis să pornim pe cont propriu. Astfel, ne-am deschis o firmă de curățătorie, a cărei activitate s-a extins la nivel regional. În 2008, ne-am decis să mai deschidem o firmă de distribuție, transport și logistică. În paralel cu cele două business-uri, ofer consultanță agricolă micilor fermieri și oricui își dorește să învețe cum să-și producă hrană sănătoasă. Eu, însămi, îmi cultiv fructele și legumele, 100% ecologic, în satul natal.

Odată cu alegerile de anul acesta, am simțit că e timpul să fac pasul următor. Așadar, pentru prima oară, m-am descis să candidez la o funcție politică: cea de președinte al Consiliului Județean Bacău, din partea Partidului Ecologist Român (PER). Știu că, datorită experienței mele profesionale și a cunoștințelor pe care le-am acumulat de-a lungul anilor, pot să aduc plusvaloare județului nostru. Am decis că PER este formațiunea care mi se potrivește, pentru că cei din acest partid nu sunt doar politicieni – PER propune un mod de viață echilibrat, onest și decent pentru cetățeni, bazându-se pe tot ceea ce natura are mai bun să ne ofere.

Planul meu de guvernare la nivel județean pornește de la o idee cât se poate de simplă și de justă: dacă vrem să fim europeni, trebuie să gândim european. Alături de echipa mea de consilieri, am în vedere acțiuni de ecologizare făcute așa cum trebuie, sprijinirea producătorilor agricoli locali, crearea unei infrastructuri rutiere rezistente în timp, promovarea turistică a regiunii și multe altele. Îmi doresc un județ care să profite la maximum de potențialul său natural și care să le ofere cetățenilor săi bucuria și plăcerea de face parte din el.

Recomandă